Ervaringen van cliënten


Verzamelde reacties van mannen
Verzamelde reacties van vrouwen
Mijn eigen ervaring met een yonimassage
Ervaringsverslagen van paren

Verzamelde reacties van mannen:

Hieronder tref je een bundeling van de meest kenmerkende beweegredenen en reacties van de mannelijke bezoekers, die door mij zijn gemasseerd (de namen zijn veranderd). En een opmerking van mij. Nieuw is een recensie over de man-2-man massage.

Isaak (49):  Ik wil je nog graag eens bedanken voor de liefde, de aandacht en het genot dat je me gisteren hebt gegeven. Ongekend en hoe bijzonder het is dit van je te mogen ontvangen. Gisteren was ik heel moe en vandaag super energiek, vrolijk en aanwezig. Spreek graag nog een keer af als ik voor mijzelf wat stappen heb gezet. Liefs en groet.

Ramon (51): Lieve Marjanne, Gisteren beleefde ik bij jou een onvergetelijke middag. Mijn eerste bezoek aan jou zal ik dan ook met warme en fijne gevoelens herinneren. Het prettige gesprek vooraf waarin je alle tijd nam om mijn verhaal aan te horen, je inlevingsvermogen, de vertrouwensband die heel snel tot stand kwam waardoor ik mij helemaal op mijn gemak voelde waren voor mij een bijzondere en fijne ervaring. Je heldere uitleg over tantra, de naakte omhelzing en de daaropvolgende praktische uitvoerig brachten mij verder in een status van hogere sferen. Zoals ik je gisteren ook zei: de verdieping waar ik zo benieuwd en op zoek naar was heb jij tot stand gebracht! Je hebt me werkelijk weer leren te genieten in het heden. Ik weet nu zeker dat er nog veel te leren en te praktiseren is en zie daar voor jou een toonaangevende leading rol weggelegd 🙂 Kortom ik ben een gelukkig man dat ik de weg naar Zoeterwoude Rijndijk heb gevonden! Het ga je goed Marjanne en graag tot een volgende keer.
Warme groetjes en kus, Ramon.

Bart (49): Hoi Marjanne, Ik voel me verplicht om een terugkoppeling te geven over de ervaringen die ik heb mogen beleven van jouw tantramassage. Samengevat GEWELDIG. Waarom?:

a) De uitleg vooraf…het gesprek, zo duidelijk
b) De ontspanningsoefening voor het begin van de massage
c) De rug massage “an sich”; hiervan heb ik genoten
d) De voorkant was subliem. Al die energie….het vloeide en stroomde, dit is Tantra ervaren
e) De uitwerking; dit had ik nooit verwacht dat ik in tranen zou uitbreken!
f) Wat ik ook geweldig vond was het moment van even alleen met mezelf te kunnen zijn
g) En wat ik een mooie afsluiting van de massage vond was de naakte omhelzing met jou…deze hartegroet was voor mij zeer intens waar ik nu nog steeds aan terugdenk. En geen verkeerde gedachte aan heb.
h) Ook het afscheid was een bijzonder moment…de warme hug…de kus.
i) Voor mij is een hele nieuwe wereld begonnen en al dat mooie is ontstaan op huisnummer 22.

Wat ik nu beleef is:
• Een trillend dynamisch lichaam
• Rust en ontspanning, in het nu
• Een glimlach op mijn gezicht
• Ik merk nu al dat mensen me anders benaderen
• Warme handen en warme voeten.

Toekomst:
Ik kom terug voor weer een sensuele tantramassage van jou en ik wil ook leren deze massage te geven. Je hoort gauw van mij.

Ronald: Beste Marjanne. Toch met enige schroom benader ik je (weer). In 2009 ben ik 4 of 5 maal bij je geweest en toen is het van mijn zijde zomaar gestopt. Waarom? Ik weet het zelf niet goed. Op z’n minste had ik even wat kunnen laten weten. In het voorjaar wel eens impulsief eens een ander adres bezocht, maar helaas een teleurstellende ervaring. Graag wil ik gewoon de draad weer oppakken en de massages bij/van je ervaren, omdat ik bij jou gewoon mezelf kan zijn. Dus ja Marjanne, mag ik je weer benaderen om binnenkort een afspraak te maken? Met groet.

Johan (50): Hartstikke bedankt Marjanne voor de heerlijke massage. Wat een ervaring!
Ik neem aan dat je wilt weten hoe ik het vandaag heb ervaren. Wat heb je me laten genieten, was bijna vergeten hoe het was. Je hebt gevoelens opgeroepen die ik nog een plaats moet geven. Het is daar lager, iets nieuws. Iets wat ik niet onder woorden kan brengen. Een vorm van seksuele energie, maar niet knagend, als je begrijpt wat ik bedoel. Is het te vroeg om te zeggen dat ik me al verandert voel? Positiever om me heen kijk? Het verbaast me nog steeds hoe ik me heb overgegeven, wat achteraf niet moeilijk was omdat je me vertrouwen schonk (wat ik nooit zal beschamen of misbruiken). De intimiteit die ontstond door je altruïsme schept toch wel een aparte band. Er staat geen prestatiedwang achter, dat maakt me vrij, denk ik. Meer superlatieven die ik je toe wil schrijven heb je denk ik al vaker gehoord, ik laat het hierbij voor het clichés gaan worden. Je bent een lieve vrouw, dat moet ik nog kwijt.
Ik begrijp dat me nog heel wat staat te wachten, ik zie de toekomst vol nieuwsgierigheid en vertrouwen tegemoet. Dankjewel en tot de volgende keer.

Marc (Ned/Belg): Dag Marjanne. Steeds geniet ik met de gedachte aan U. Het heeft me echt deugd gedaan. Ik wilde U vragen of er niet mogelijkheden bestaan om in contact te komen met een gelijkgezinde dame. Die net zo als ik ook op zoek is naar genegenheid. Ik kan me voorstellen dat U geen bemiddelingsburo bent. Maar door het werk wat U doet zijn er natuurlijk mannen en vrouwen die op de een of andere manier op zoek zijn naar vriendschap en om fijne dingen te kunnen delen. Marjanne het is maar een vraag en ik zal zeker bij U blijven komen. Temeer het mij heel veel heeft gedaan. Gauw tot ziens.

Jeroen (42): Ik heb een zeer stressvolle baan: veel verantwoordelijkheid, veel onderweg, altijd targets halen. Dit was fantastisch en ik was verbaasd dat ik me, louter door het volgen van je handen, zo kon ontspannen. Ik zweefde even weg van deze wereld. Marjanne je bent geweldig.

Karel (56): Mijn vrouw heeft geen zin meer in seks, maar naar een prostituee gaan trekt mij niet. De tantramassage bij jou is voor mij dus een geweldig alternatief, met een beter orgasme dan ik ooit heb gehad.

Bob (63): Omdat ik medicijnen slik heb ik al jaren geen erectie meer, maar toch heb ik nu door de massage van mijn prostaat eindelijk weer wat extase gevoeld. Ik vond het een bijzondere ervaring.

Joep (39): Mijn seksuele relatie wordt na 15 jaar huwelijk een beetje een sleur. Mijn vrouw houdt niet zo van masseren – ontvangen wel, maar geven niet. Dit was een geheel nieuwe ervaring. Normaal ben ik vermoeid na een orgasme, maar nu voel ik mij als het ware herboren.

Richard (33): Ik ben vrijgezel en van plan dat voorlopig te blijven. Een regelmatige tantramassage is precies wat ik nodig heb. Ik ben lange-afstandsloper en dan kom je door de cadans in een bepaalde trance. Soortgelijke trance ervaarde ik tijdens jouw tantramassage.

Siem (46): Ik heb met mijn vrouw een fantastische relatie – al jaren en het blijft maar voortduren. Wij hebben een diepe liefdesrelatie, waarvan ik dacht dat hij niet beter kon. Toch aangetrokken door jouw website ben ik nieuwsgierig geworden en bij jou geweest. Karin was wel wat in de war nadat ik vertelde wat ik had meegemaakt bij jou. Maar als ik er nu op terugkijk heeft onze relatie zich hierdoor de laatste maanden juist verder ontwikkeld naar een nog diepere liefde.

Adriaan (72): Mijn vrouw is vier jaar geleden overleden, en ik heb gewoon af en toe behoefte aan warmte en aandacht. Het seksuele aspect van de massage zou ik niet willen missen, maar is voor mij niet de hoofdzaak.

Jo (41): Ik ben behoorlijk sensueel ingesteld en zelf ook masseur, maar nog nooit heb ik zo intens van een massage genoten. Soms wist ik gewoon niet wat er gebeurde. Ook niet waarmee ik aangeraakt werd. Ik was blij dat je me een paar oefentips gegeven had en vertelde wat de bedoeling was. De warme olie, je handen die ik overal voelde, gewoon heerlijk. Je net zo kwetsbaar opstellen als ik op basis van gelijkheid, echt klasse. Je bleef rustig doorgaan, muziekje op de achtergrond. Ik waande me een beetje in een andere wereld. Het zal je niet vreemd in de oren klinken als ik zeg dat ik uitkijk naar een volgende afspraak. Dit had ik jaren eerder moeten weten. Echt aan te raden voor een ieder die van warmte, sensualiteit en erotiek houdt.

Hans (53): Twee dagen later gloei ik nog helemaal na, als ik terugdenk aan jullie virtuoze vierhandsmassage. Jullie zijn prima op elkaar afgestemd en jullie voelden niet alleen mij, maar ook elkaar goed aan. Dank jullie wel, lieve dames, voor deze fantastische ervaring.

Frits (45): Ik wil je nog even bedanken voor die heerlijk massage die je me gegeven hebt. Maar ook de info die ik er bij kreeg, daar heb ik veel aan gehad en het gaat nu heel erg goed met mijn erectieprobleem (dat inmiddels geen probleem meer is). Het enige wat nu dus nog niet lukt is het klaarkomen in mijn vriendin. Maar ik maak daar geen halszaak van en geniet gewoon van het samenzijn met haar. Ik had nog maar net een relatie met haar, maar ze pakte het heel goed op en had alle geduld met mij. Ik ben er nu doorheen en kan weer meer ontspannen en genieten. Zelf kan mijn vriendin ook moeilijk klaarkomen, dus wie weet komen we saampjes wel eens langs. Nogmaals bedankt, Marjanne.

Rens (64): Hoi Marjanne, ik wilde je gister al mailen maar toch maar even gewacht om me gevoelens beter te kunnen opschrijven voor je. Het was een geweldige ervaring wat jij met me gedaan hebt hoewel eigenlijk samen gedaan hebben. Wat een geweldige kracht voelde ik en wat was het fijn om die energie voor me zelf te houden. Het voelde helemaal niet egoïstisch maar meer lekker voor me zelf. Na al die jaren heel hard werken nu echt iets voor en van mezelf, een cadeau(tje) dus. Na dat ik bij je weg ging ben ik eerst een stuk gaan lopen met een heel prettig energiek gevoel. Je begrijpt het al 3 weken duurt te lang, het liefst zou ik volgende week al willen terugkomen. En ja, ik zei het al dat ik wilde huilen want er zit toch wel wat verborgen emotie. Geen idee wat het is maar er zit iets, wat ik graag kwijt zou zijn, maar daar praten we de volgende keer wel over.

Man-2-Man Massage: Luc heb ik ontmoet op een plek waar je bewust elkaar ontmoet. We kwamen elkaar tegen in een café. We raakten aan de praat over tantra en Luc nodigde mij uit voor een tantramassage. Ik was nieuwsgierig en ben erop ingegaan. Op Luc zijn boot werd ik warm ontvangen. De massage was een openbaring. Door Luc’s aanrakingen kroop ik uit mijn hoofd, voelde ik mijn huid en zakte helemaal mijn lichaam in. Het ontroerde mij intens. Ik voelde mij zacht en sterk tegelijk. Na afloop hebben we nog een pintje genomen. Dit smaakt naar meer, wil ik zeker vaker proeven. Grt. Bert Küppers

Opmerking van Marjanne: Veel mannen hebben het gevoel, dat ze iets terug moeten doen als ik hen masseer. Dat is niet de bedoeling, de massage is om er zelf helemaal van te mogen genieten. Natuurlijk mag je mij best af en toe aanraken als je daar behoefte aan hebt, als je dat maar heel zachtjes doet en niet genitaal. Veel mannen vragen zich ook af of ik opgewonden van hen raak. Soms is dat zo, ik ben tenslotte een hele gevoelige en sensuele vrouw. Ik vind heel veel mannen ook best aantrekkelijk en meeste hebben een hele prettige uitstraling. De mannen die bij mij komen zijn gewoon erg lief en sympathiek.

Verzamelde reacties van vrouwen:

Hieronder tref je een bundeling van de meest kenmerkende beweegredenen en reacties van mijn vrouwelijke bezoekers (de namen zijn uiteraard veranderd). Daarna mijn eigen ervaring met een yoni massage.

Anneke (33): Ik ben vanmiddag bij Marjanne geweest voor een classic tantramassage en ik ben er nog van onder de indruk. Ik zal deze unieke ervaring mijn leven lang bij mij dragen.
Tijdens de massage kwamen er gevoelens bij mij omhoog die ik in tijden niet heb gevoeld. Dat er een plek is waar ik in alle veiligheid mijn seksualiteit kan onderzoeken had ik niet voor mogelijk gehouden in deze maatschappij en daar ben ik Marjanne erg dankbaar voor!
Eigenlijk kan ik niet in woorden beschrijven wat ik tijdens deze massage allemaal van binnen heb gevoeld. Wat ik wel kan zeggen is dat het ontzettend liefdevol, helend, zacht en spannend was. En Marjanne is een hele bijzondere vrouw, mooi dat ze zoiets doet voor anderen!

Linda (53): Mijn huwelijk is niet goed meer, en toch heb ik behoefte aan intimiteit. Uiteindelijk heb ik na lang twijfelen de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij Marjanne. De tantrische massage heb ik ervaren als zacht, teder en uitermate opwindend, dat heb ik een tijd niet gevoeld. Ik kan er nu weer even tegen.

Fatima (25): Mijn vriend heeft geen geduld voor massages, ook niet als ik hem wil masseren; hij is meer voor de snelle seks. De tantramassage van Marjanne was verrassend. Ik heb de energie voelen stromen, ik tintel zelfs nog helemaal en dat ik drie keer achter elkaar kon komen was helemaal nieuw voor mij.

Marie (57): Drie jaar geleden is mijn man overleden. Hij was heel goed voor me, zeker ook seksueel gezien kwam ik niets te kort. Sinds een klein jaartje krijg ik weer zin en zou wel weer eens seks willen hebben. Ik masturbeer wel en denk dan aan hem. Ik ben best een beetje bang om weer contact te maken met een andere man. Wat zal die man zeggen van mijn lichaam, en zou die man mij net zo kunnen verwennen? Marjanne heeft door haar aanwijzingen en haar massage mijn schroom grotendeels kunnen weghalen. Ik zie de toekomst optimistisch tegemoet.

Susanne (31): Ik ben fors gebouwd, dat is nu eenmaal zo, en de mannen zijn blijkbaar op zoek naar slanke modepoppetjes. Ik ben gewend aan een single bestaan en ik zoek af en toe verwenadressen uit. De tantramassage van Marjanne voorziet helemaal in mijn behoeften. Het was heerlijk, ruim een uur genieten van alle aandacht en liefdevolle sensuele aanraking.

Anneloes (42): Mijn man heeft weinig tijd, is altijd druk met zijn werk. Ik laat mij daarom regelmatig tantrisch verwennen door Marjanne. Mijn man heeft daar geen moeite mee. Mijn bi-kant vindt het overigens ook heerlijk om Marjanne af en toe aan te raken.

Paula (39): Ik vind het gewoon lekker om verwend te worden. Alle aandacht voor mij, niets terug te hoeven doen, alleen maar te hoeven genieten. Dat is voor mij het belangrijkste. Het uiteindelijk orgasme is heerlijk, maar vind ik eigenlijk niet eens noodzakelijk. Het gaat om het gevoel vertroeteld te worden.

Marita (43): Ik zoek een stukje verdieping van mijn seksualiteit, en probeer dat ook op mijn man over te dragen. Laatst had ik een negatieve ervaring bij een ‘masseur’ die in het kader van de tantrische beleving vond dat ik ook hem moest bevredigen en zijn penis bijna in mijn gezicht drukte. Daarom wilde ik per se door een vrouw gemasseerd worden, en dus heb ik een afspraak voor een massage bij Marjanne gemaakt. De ervaring hier was gelukkig heel anders: verzorgend, zacht en integer. Ik heb energie voelen stromen, dat is wat ik wilde. Ik kom nog eens terug met mijn man, als ik hem zo ver kan krijgen.

Mijn eigen ervaring met een yonimassage:

Ik ben geboren in 1951. Als jonge tiener heb ik spelenderwijs met seks kennisgemaakt. Het was er, het was plezierig en spannend en het hoorde op een heel natuurlijke wijze bij mijn leven. Toch was ik al achterin de dertig toen bleek dat ik nog een stap kon zetten op het gebied van seksualiteit. Dat was in 1990.
In dat jaar begon ik met emotioneel lichaamswerk en tantra om me bewust verder geestelijk en seksueel te ontwikkelen. Het duurde nog tot 2003 voor ik mijn eerste echte yonimassage kreeg. Dit gebeurde tijdens een weekend workshop van Body Electric* van Hans Koch in Amsterdam.

Samen met nog 11 andere deelneemsters maakte ik deel uit van een groep vrouwen die deze TEM-massage wilde leren. Door mijn opleidingen in holistische massage en tantra kende ik een heel scala aan technieken, maar de kunst van het laten circuleren van seksuele energie en hoe je een big draw tot stand brengt beheerste ik nog niet. Ik weet nog goed hoe mijn gevoelens nogal uiteenliepen. Aan de ene kant was ik ongelooflijk nieuwsgierig en aan de andere kant voelde ik een duidelijke weerstand en grote angst dat ik het niet aan zou kunnen. Ook voelde ik een soort paniek dat ik iets goeds moest presteren en tegelijkertijd dat ik teleurgesteld zou worden. Mijn controlefreak-ego-criticus of hoe je dat ook noemt, speelde me behoorlijk parten.
In drietallen gingen we aan de slag. Wat er gebeurde toen mijn yoni gemasseerd werd was onbeschrijfelijk betoverend. Omdat ik alleen maar hoefde te ontvangen en ik dus eigenlijk niet actief hoefde te zijn kon ik heel ontspannen me overgeven aan de zachte aanrakingen. Heel zorgvuldig en langzaam werden mijn intiemste plekken gemasseerd. Ik voelde dat vanuit mijn yoni mijn hele lichaam ging pulseren en ik raakte in een soort erotische trance. Soms voelde ik een soort vloedgolf van extase, alsof ik een orgasme kreeg, maar dat was het niet. Ik voelde mijzelf heel diep en ik wilde nog meer. Mijn ademhaling ging als vanzelf steeds sneller, maar ook de energie werd omhoog gestuwd door mijn partners, die erg hun best deden.
En toen deed ik de big draw. De hierop volgende toestand is moeilijk te beschrijven. Het was een soort zweven buiten mezelf, een soort los zijn van al het lichamelijke en tegelijk een sterk fysiek aanwezig zijn. Het was een intensieve droomtoestand met tegelijkertijd duidelijke en scherpe waarnemingen in het hier en nu, een toestand van sterke visionaire kracht en diepe spiritualiteit, een gevoel van warmte, liefde, geborgenheid en vrijheid.
Ik wist onmiddellijk dat ik dit bijzondere geschenk aan zoveel mogelijk mensen wilde doorgeven, om zo een beetje aan het heel worden van de wereld bij te dragen.

Die massage was op dat punt in mijn leven het krachtigste wat ik ooit had ervaren en het veranderde mijn seksualiteit blijvend. Sindsdien heb ik zelf aan al heel veel vrouwen deze prachtige massage mogen geven. En bij elke yonimassage die ik geef, krijg ik steeds dieper inzicht in de gevoeligheid, tederheid, ontvankelijkheid en enorme betekenis van dit vrouwelijke middelpunt. Doordat de ontvangende vrouw toegang biedt tot haar intiemste gebied kan ze zich van haar persoonlijke en kwetsbare kant laten zien. Alle gevoelens die tijdens een yonimassage te voorschijn komen vertellen een verhaal en alles is toegestaan en is goed. De vrouw ontvangt, bewaart en verzamelt in haar yoni persoonlijke en andere informatie, die zelfs hele vrouwengeneraties beïnvloedt. De magische yoni is dus een oord waar veel geheimen en emoties zijn opgeslagen, uiteenlopend van akelige verwondingen tot de meest betoverende momenten. Naarmate vrouwen meer in staat zijn haar yoni te openen kan er weer plaats ontstaan voor vreugde, lust en extase. Ik ervaar het geven van een yonimassage als pionierswerk voor een gezondere en seksualiteitsvriendelijke samenleving. Een yonimassage biedt de ruimte zonder prestatiedruk en verwachtingspatroon je eigen seksualiteit te onderzoeken en onze eigen vrouwelijkheid te ontdekken. Ik zie dit als een goede wegbereider voor meer intimiteit en liefde.

Met een yonimassage wordt nieuwe kennis en benaderingswijzen over onze vrouwelijke seksualiteit ontwikkeld. We ervaren onszelf en elkaar, we ontvangen en geven, we verrijken onze seksuele leven op een ongekende manier. Als we al onze oude beelden en ideeën kunnen loslaten, ontstaat er echt ruimte nieuwe ervaringen in de seksualiteit toe te laten. Onze beleving wordt ruimer en dieper – een grote uitdaging voor vrouwen die meer willen genieten.  Een yonimassage kan zeker een grote hulp zijn om een trauma te overwinnen.

* Body Electric is een school voor Taoïstische Erotische Massages opgericht in 1982 in Californië door Joseph Kramer. Hij ontwikkelde de TEM-massage, een spiritueel-erotische vorm van lichaamswerk die voornamelijk op ademhalings- en massage- c.q. aanrakingstechnieken en het laten circuleren van de seksuele energie was gebaseerd.
Doordat Joseph Kramer homoseksueel is, is deze TEM-massages oorspronkelijk bedoeld voor mannen, de zogenaamde lingammassage. Toen in 1986 Annie Sprinkle, een kunstenares hiervan hoorde is zij gaan samenwerken met Joseph Kramer en heeft zij de vrouwelijke TEM-massage ontwikkeld oftewel de yonimassage.

Een yonimassage legt niet de focus op seks, maar is meer gericht op de aanraking van de hele vulva. Niet een orgasme is het doel, maar een orgastische toestand. Als de yoni en de omgeving daarvan gemasseerd wordt, ontwaakt het hele lichaam, vooral als de ontvangende vrouw bewust ademt. Dit kan leiden tot een buitengewoon emotionele, helende en spirituele ervaring wat in het lichaam en geestelijk een diep bevrijd gevoel geeft.

Ervaringsverslagen tantramassage voor paren

Hieronder tref je enkele verslagen aan van paren die ik heb begeleid in oa. het geven van een tantrische massage aan elkaar. De namen zijn om privacy redenen gefingeerd:

Van Bart en Brea

Wij hebben vandaag een zeer bijzondere ervaring beleefd bij Marjanne van HappylifeNU/Happymassage. Een ervaring die we van tevoren nooit zo magisch hadden voorgesteld, maar dat was het wel. Heel magisch zelfs. Aangezien we 5 jaar getrouwd waren en we elkaar een bijzonder cadeau wilde geven, wilden we graag, vanuit onze interesse in tantra, leren elkaar een tantrische massage te geven. We hebben heel wat afgespeurd op internet, echter de site van Marjanne sprak ons het meeste aan. Hier wordt namelijk echt de nadruk gelegd op het delen van energie, intimiteit en liefde, in plaats van de nadruk op seks en klaarkomen. Marjanne zou ons dan ook leren om in ‘hogere sferen’ te komen, elkaars lijf te verkennen, elkaars behoeften te vinden. Op zoek naar meer vrijheid van beleving en het volledig kunnen voelen van elkaars lijf.

De dag begon met een prettige ontspannen kennismaking. Het was gelijk goed. Marjanne is een hele open, vriendelijke, zachte en warme vrouw en wij voelden ons direct op ons gemak. Marjanne heeft ons uitgelegd wat tantra eigenlijk is, we hebben vrij gepraat over de verschillende belevingswerelden van seksualiteit door een man en een vrouw, hoe elkaar te vinden en ook hoe je juist seksuele energie kan laten stromen, in plaats van het door klaarkomen eigenlijk al direct kwijt te raken. Het was fijn om het eerst te ‘begrijpen’; het verhaal van Marjanne was namelijk heel down-to-earth, duidelijk en helder. Na de theorie zijn we naar de massageruimte gegaan. Allemaal zonder kleding en ook dat was goed; heel vrij alsof we gewoon in de sauna waren. Marjanne nam het voortouw in masseren en één van ons volgde, terwijl de ander op de tafel lag. Het was genieten, precies zoals Marjanne tantra omschrijft. Een heerlijk moment van genieten voor jezelf, in contact met je partner. Zinnenprikkelend en magisch om te voelen hoe je elkaars lijf kunt laten gloeien met veren, doeken, warme olie en veel bodycontact. De sfeer was fijn, veilig en vertrouwd. In het spelen was het telkens een afwisseling van opzwepend verlangen en totale rust ervaren in het hier –en – nu. Nu klinkt dit allemaal wel heel magisch, maar dat was het ook. En ook; wij vonden het allebei wel heel spannend. We zijn niet gewend om dit soort momenten te delen met anderen, vrij verlangen laten stromen en je daar ook nog bij op je gemak voelen. Nee, soms zaten we in ons hoofd, te denken of het allemaal ‘wel goed’ was wat we deden, werden we geconfronteerd met blokkades ‘kan dit wel?’ en ‘wat zou de ander nu denken?’ en waren we emotioneel en toch ietwat verward nadat we ruim 4 uur later de deur uitliepen.

Het heeft zo ontzettend veel met ons gedaan! We hebben er vervolgens thuis de hele avond nog over gesproken, het was ook soms zo heftig en onbegrijpelijk wat we hadden beleefd. Herinneringen aan blokkades in ons seksleven kwamen boven en die hebben we nogmaals besproken, alleen nu in een heel nieuw licht door deze bijzondere ervaring. Ons viel op dat we veel meer vanuit deze ervaring inspiratie en ook veel liefde kunnen putten en door deze sessie is het mogelijk om onze oude blokkades (negatieve gedachten over voornamelijk jezelf in contact met de ander) om te zetten naar een positief gevoel. We hebben na deze massagesessie nog een fantastische avond en nacht beleefd en we hebben zo ontzettend veel energie gekregen. Verliefd kijken we naar elkaar en we beseffen dat we een nieuwe treinreis zijn begonnen. Op reis naar een nieuwe seksuele bewustwording en dat met elkaar!
Marjanne, down-to-earth, heel erg bedankt van Bart en Brea.

Van Janneke en Frans

Wij, Janneke en Frans, zijn al lang met massage bezig. In ons leven neemt massage al enkele jaren een belangrijke plaats in. Soms als inleiding op een vrijpartij, soms gewoon omdat het zo lekker ontspannend is. We zijn vroeger ook wel naar groepsmassageavonden geweest. Het leuke daarvan was dat daar ook andere stellen elkaar masseerden. We hebben nu inmiddels Tantra ontdekt. En dit gebruiken we om onze seksualiteit speelser te maken en om nog meer te genieten. De kennis van Tantra haalden we tot nu toe van het internet en uit boekjes. We merkten dat dit niet genoeg was, en wilden graag door iemand begeleid worden. Daarom maakten we een afspraak voor een parentantramassage bij Marjanne.

Kennismaking en uitleg
Door te Googlen kwamen we terecht bij Marjanne en maakten we een afspraak. Tijdens de kennismaking en het gesprekje vooraf vertelt Marjanne wat zij en wij straks gaan doen. Alle drie zullen we in ons blootje zijn zodat we gelijkwaardig zijn. Marjanne zal beginnen met één van ons te masseren, de partner doet daarna al snel mee. Eerst de achterkant dan de voorkant, waarbij ook de geslachtsdelen aangeraakt worden. Klaarkomen mag, maar moet niet. Ze legt ook uit hoe je je bekkenbodemspieren en je ademhaling kunt gebruiken om meer seksuele energie te voelen. De man kan door gebruik te maken van die spieren het ejaculeren enkele keren uitstellen en het orgasme uiteindelijk versterken. Mannen kunnen door oefening op den duur leren om hun orgasme inwendig te richten, zoals vrouwen dat doen, waarbij een zaaduitstorting zelfs geheel achterwege kan blijven. Verder vraagt Marjanne wanneer je met je gedachten af zou dwalen, je te concentreren op de masserende handen en je ademhaling. Belangrijk vindt ze ook dat we tussendoor vooral veel water drinken!

We voelen elkaars energieveld
In de massagekamer staat de olie al warm te worden. Het ruikt er ook lekker naar wierook. Door het wrijven van onze handen wekken we energie op die we leren vast te houden alsof het een bal tussen onze handen is. We voelen elkaars energieveld. Wie wil er eerst? Frans is het meest gespannen en gaat als eerste op zijn buik op de massagebank liggen. Een belangrijk verschil met bijvoorbeeld een sportmassage is het langzame tempo en de zachtheid waarmee wordt gemasseerd. Een zijdeachtige doek wordt over de rug gesleept. Marjanne gebruikt ook veren en laat zich door Janneke daarbij assisteren. Frans voelt dan vier handen en weet niet van wie, waardoor hij zich beter kan concentreren op de aanraking zelf. De anusstreek is niet taboe: lange en zachte halen over dit stukje lichaam, maken Frans bewust van de bekkenbodemspieren vlakbij dit gebied.
Dan is Janneke aan de beurt. Janneke heeft al gezien hoe het bij Frans ging en denkt hierdoor te weten hoe het zal gaan. Maar het zelf ervaren is uiteraard weer heel anders. Bij het langzaam wegtrekken van de zijden doek lijkt het net alsof de doek af en toe teruggeschoven wordt, heel bijzonder. In werkelijkheid wordt dit gevoel waarschijnlijk veroorzaakt doordat je op dat moment ineens heel erg bewust wordt van je lichaam en je gewoon veel meer voelt dan je verwacht had. Wanneer Frans ook meedoet met de massage, voelt het nog prettiger aan omdat er dan nog meer plekjes op je lichaam zachtjes en soms ook wat steviger aangeraakt worden. Hierbij komen ook de handen en voeten aan de beurt en daar blijken onverwacht veel meer sensuele plekjes te zijn dan gedacht…

Ook mannentepels zijn heel opwindende seksuele organen
Na een korte pauze mag Frans op zijn rug gaan liggen. Nu is de voorkant aan de beurt. Hierbij worden alle zintuigen geprikkeld. Janneke mag dit keer al vrij snel ook in actie komen en krijgt hiervoor lange veren aangereikt die ze mag gebruiken om Frans’ lichaam overal zachtjes te prikkelen. Bij de massage over de gehele voorkant van het lijf wordt niet vergeten dat ook mannentepels seksuele organen, en dus heel opwindend kunnen zijn. Prostaatgebied, scrotum, schacht en eikel, alles wordt voorzichtig en met allerlei ‘grepen’ op een voor Frans nieuwe manier aangeraakt. Het afgesproken ‘stop’ mag niet meer baten en… Janneke mag weer op de massagetafel.
Ook bij haar wordt de zinnenprikkeling over de hele voorkant toegepast. Ze dacht al weer te weten wat er ging gebeuren, maar ook daarin had ze zich dus vergist. Daar blijkt dan maar weer uit dat je niet teveel moet kijken hoe iets bij je partner gedaan worden, want het kan bij jou heel anders gaan. Laat het gewoon lekker over je heen komen en geniet van wat je voelt, hoe verrassend dat soms ook kan zijn. De massage gaat hierna natuurlijk gewoon verder en armen, benen, buik en borsten worden allemaal gemasseerd. Frans heeft hier ook een belangrijke rol in. Op een bepaald moment is ook haar yoni aan de beurt: daar wordt warm glijmiddel aangebracht en heel voorzichtig verder verspreid. Tijdens de massage van de intieme delen merkt Janneke dat haar handen ineens erg gaan tintelen. Blijkbaar komen er erg veel spanningen los en die willen er via de handen uit. Maar nog meer werd losgelaten toen Janneke op haar hoogtepunt kwam…

Na een heerlijke douche zitten we nog wat na te praten bij een glaasje wijn in de zithoek. Ontspannen en tevreden gaan we naar huis. Dit was zeker niet de enige keer.

Wil je een massage boeken, kijk hier voor de tarieven! Of neem contact op.

 

Marjanne Hurks